زبان بدن دروغگوها

زبان بدن

زبان بدن دروغگوها چگونه است؟ چگونه از طریق نشانه های ظاهری به دروغگویی طرف مقابل پی ببریم؟ آیا با وجود هر یک از این نشانه ها، می توان با اطمینان از دروغگویی فرد مقابل پرده برداشت؟ شما به عنوان یک وکیل، قاضی و به طور کلی یک حقوقدان، به آشنایی با این مفهوم نیاز دارید. این مقاله به طور کامل، به سوالات شما پاسخ خواهد داد.

اهمیت آشنایی با زبان بدن برای حقوقدانان

آشنایی با زبان بدن، از دو منظر اهمیت دارد. اول اینکه بیش از نیمی از منظور شما از طریق ارتباطات غیرکلامی به دیگران منتقل می شود. اگر حتی به درستی از الفاظ استفاده کنید و لحن خوبی داشته باشید، بازهم نیمی از راه مانده است. ضمن اینکه باید به خاطر داشته باشید، احتمال اینکه شما از مرحله ارتباطات کلامی امتیاز کامل بگیرید، کم است. حتماً نواقصی هم در این حوزه مشاهده می شود. گاه دایره واژگانتان کم است و گاه هم لحن مناسبی برای ادای کلمات مورد استفاده قرار نمی گیرد. شما به عنوان وکیل، قاضی یا به طور کلی حقوقدان، ناگزیر از استفاده صحیح از ارتباطات غیرکلامی خواهید بود. اهمیت ارتباطات کلامی بر بسیاری از حقوقدانان روشن است و صرفاً به ارتباطات غیرکلامی اشاره خواهد شد. برای اینکه شما به یک حقوقدان سه بعدی تبدیل شوید، باید زبان بدنی متناسب با منظور خود داشته باشید. 

زبان بدن دروغگوها

زبان بدن دروغگوها می تواند برای حقوقدانان در فرآیند تحقیقات مقدماتی از متهمین، مفید باشد. زمانی که فردی دروغ می گوید، علائمی را از خود بروز می دهد. با شناخت و توجه به این علائم می توان پی به دروغگویی فرد برد. البته، باید به خاطر داشت که نمی توان به صرف وجود داشتن یکی از این علائم، فرد را دروغگو دانست. هر یک از این علائم، یک کلمه هستند و برای اینکه نتیجه گیری کنید، باید چند کلمه داشته باشید. ممکن است برخی از این علائم، در اثر علل دیگری غیر از دروغگویی اتفاق افتاده باشند. بنابراین، استفاده دقیق و توجه بیشتر به این علائم، می تواند شما را به مسیر صحیح هدایت کند. در ادامه می توانید با دو مورد از علائم دروغگویی آشنا شوید. البته، قبل از مطالعه متن زیر پیشنهاد می شود فیلمی که در پایین صفحه قرار گرفته را مشاهده نمایید.

حرکت کردن لب ها رو به بالا

در زبان بدن، حرکت کردن لب ها به بالا یکی از علائم دروغگویی است. این علامت نشان می دهد که فرد نسبت به حرف خود صداقت ندارد. خود به حرف هایی که می زند باور ندارد و احتمالاً دروغ می گوید. در ویدئوی زیر می توانید نمونه های مختلفی از انجام این حرکت از سوی افراد مشهور را ببینید. ضمناً باید به یک نکته مهم توجه کرد. گاهی اوقات، بالا بردن لب ها در اثر پایین دادن آب دهان اتفاق می افتد. همین موضوع هم یکی از نشانه های تحمل احساسات شدید از سوی طرف مقابل است. اما آیا همیشه این حرکت نشانه دروغگویی است؟ همانطور که گفته شد، خیر. گاهی اوقات این حرکت بخاطر احساسات فرد نسبت به شما است؛ یا دلایل بسیار زیاد دیگری. همانطور که شما خیلی از اوقات این کار را انجام می دهید و در حال دروغگویی نیستید.

پلک زدن های مداوم

پلک زدن های مداوم، یکی دیگر از نشانه های دروغگویی است. دروغگویی فشاری عصبی را به فرد وارد می کند. این فشار باید از یک نقطه تخلیه شود و گاهی این کار با پلک زدن اتفاق می افتد. پلک زدن یک کارکرد دیگر هم در زبان بدن دارد. دروغگوهایی که چندان حرفه ای نیستند، با این کار سعی در قطع ارتباط چشمی خود با طرف مقابل دارند. حتی برای یک لحظه، قطع ارتباط چشمی به آنها آرامش می دهد. تعداد پلک زدن های طبیعی فرد در طول مذاکره و صحبت با خود را بررسی کنید. در زمان دروغگویی فرد، به احتمال بسیار زیاد تعداد پلک زدن ها تغییر می کند. معمولاً تندتر از حالت معمول می شود. البته، برخی دروغگوهای حرفه ای، سعی می کنند در چشم طرف مقابل خیره شوند.

در بررسی زبان بدن اشتباه نکنیم

در بررسی نشانه های بالا، باید تأکید شود که گاهی دلیل بروز این نشانه ها دروغگویی نیست. ممکن است فرد بدلیل تجربه احساسات شدید، آب دهان خود را به پایین هدایت کند. این موضوع می تواند دلایل متعددی داشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است حس متفاوتی را نسبت به طرف مقابل تجربه می کند. گاهی اوقات ممکن است زیاد پلک زدن هم دلیل دیگری داشته باشد. فرض کنید فرد شب گذشته به خوبی نخوابیده یا به بیماری چشمی مبتلا شده است.

در این بخش، صرفاً به دو مورد از علائم زبان بدن دروغگوها اشاره شده است. برای آشنایی با دیگر علائم زبان بدن دروغگوها، پس از دیدن ویدئوی زیر، به بخش بعدی مراجعه کنید.   

اشتراک گذاری: